Åsa och Jon heter vi som finns bakom kennel Shevelle. Vi bor på en gård strax utanför Luleå i norra delen av Sverige. Vi har haft hund nästan så länge vi kan minnas och då främst vallhundar, Border collie, Bearded Collie och Shetland Sheepdog. Vi är nya som uppfödare av Mas men har flera års erfarenhet av  uppfödning i mindre skala men då av rasen Shetland Sheepdog och nu ser vi med spänning fram emot  framtida Maskullar här på kenneln. När vi efter nästan 20 år med Shelties började titta efter en ny ras föll vårt intresse på Masen. Vi ville fortfarande ha en vallhund men ville tillbaka till lite mer storhundskänsla än en Sheltie.  Vår första Mas fick vi förmånen att köpa från Kanada. Hon kommer från kennel Keecam och har fantastiskt fina Maslinjer bakom sig. 

Hailey heter hon vår fantastiskt fina Kanadensiska Mas tjej. Hon kom till oss sommaren 2020, mitt under värsta Covid restriktionerna. Vi lyckades få hem henne till Sverige trots hårda resriktioner. En lång och ganska tuff resa för en liten tjej på 15 veckor. I Stockholm fick vi sedan hämta henne, en liten sockersöt tjej full av energi och livsglädje. Hon är en mycket klok och lättlärd tjej som tagit oss alla med storm. Hon är extremt kelsjuk och har mycket starka band till familjen. Hon har en fin on/off knapp. Hon ligger gärna flera timmar i famnen och myser och är sedan med till hundra procent när det handlar om träning eller andra aktiviteter med familjen.

Här hos oss på kennel Shevelle är det mesta småskaligt. Våra hundar bor med oss i huset och är med på i princip allting vi gör. De reser med oss runt om i landet, följer med till stugan där de har möjlighet att bada och åka på turer med kanoten är med på dagliga långa promenader sommartid och långa skidturer vintertid. Hos oss kommer även uppfödningen att vara småskalig. Många timmar av planerande ligger bakom varje valpkull som kommer att födas här hos oss så mängden kullar kommer att vara begänsade. När vi väl har en valpkull vill vi också ha ett totalt engagemang och kunna lägga ned så mycket tid som möjligt på valparna. Vi vill att de ska vara så bra rustade som möjligt när de ska lämna oss för sin nya miljö. Vårt mål är att föda upp sunda och friska masar med bra mentalitet och exteriör.

Det var lite om oss. Hemsidan är under uppbyggnad och kommer att kompletteras lite eftersom men titta gärna runt på sidorna och är du intresserad av en framtida valp från oss så läs gärna mer under knappen att köpa valp från oss. Vill ni läsa mer om rasen finns mycket information  på rasklubbens (SMASK) hemsida www.miniatureamericanshepherd.se