Köpa valp från oss

För att stå med på vår valplista önskar vi att ni skickar ett mail till oss där ni berättar lite om er själva och svarar på några frågor:

-var och hur ni bor och vad ni helst gör på fritiden.

-hur er livssituation ser ut och var valpen/den vuxna hunden ska vara när ni jobbar

- berätta gärna lite om era tidigare erfarenheter av hund

-vad ni vill göra med er hund(träna, tävla)

-om ni kan tänka er att vara fodervärd

Vi tillämpar ingen turordning utan väljer den/de ägare vi tycker passar till varje valp. Vi lever nära våra hundar och valpar och vill att de ska få det så bra som möjligt i deras nya hem. Ett hundköp ska vara ett väl genomtänkt beslut och det är viktigt att komma ihåg att man tar ett ansvar för ett till liv för många år framåt.

För oss är det också mycket viktigt att vi kan utvärdera vår avel och hela tiden försöka göra så bra kombinationer som möjligt. Vi hälsotestar våra avelsdjur vad gäller höftleder, armbågsleder och ögon för att i största möjliga mån avla på så friska djur som möjligt. Vid behov kommer vi även att göra  DNA  tester för att undvika att dubblera sjukdomsanlag. Vi ser därför gärna också att ni som valpköpare för både vår och er skull låter röntga höftleder och armbågsleder när hunden är  mellan 15-24 månader gammal. 

För oss är det också viktigt att veta hur det går för våra valpar. Vi vill gärna få lite feedback hur det går för dem antingen via mail, sms eller telefon och uppskattar alltid att få någon bild någon gång per år. Vi finns också här som support och delar gärna med oss av våra mångåriga erfarenheter av hundägande och ger tips och råd i den mån vi kan.